Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Update van een werkloze

Oh, wat is het lang geleden dat ik hier was…. Het is gewoon schandalig. Aan de ene kant ben ik druk, aan de andere kant is er weinig nieuws te vertellen.

Jobhunt

De banenjacht is officieel geopend! Sinds een week of 5 ben ik eindelijk echt serieus om me heen aan het kijken. En zie ik ook best hele leuke banen. Ik ben zelfs al ergens tot de 2e ronde doorgedrongen, waarna overigens de vacature is ingetrokken…. Dat was een beetje jammer, maar ik was al positief verrast dat ik al zo snel zo ver kwam. Dat geeft moed!

Met je neus in de boeken

Verder worstel ik met de HBO module Online Marketing. Aan de ene kant wel interessant, maar het is gewoon niet mijn vak. De module kwam samen met Webdesign, waar ik wel heel blij van werd. Maar goed, ik wil per se  de eindopdracht voor Online Marketing inleveren, dus ik moet mezelf gewoon een flinke schop onder m’n billen geven. 8 April is de deadline. Hm.

Wat betreft het andere leuke studieonderdeel dat nog op de planning stond: die heeft het NCOI gecanceld. Gelukkig heb ik bij een andere partij en nog veel interessantere vervanging gevonden, dus over 4 weken start ik met de Leergang Interaction Design in Amsterdam. Zin in!! Want dat is het vakonderdeel waar ik echt heel blij van word. Dus kom maar op, met die informatie en opdrachten!

Van de regen in de drup?

En dan… het UWV. Daar wordt niemand blij van, en ik dus ook niet. Het inschrijven verliep al zeer moeilijk omdat het systeem vooral banen uit de prehistorie herkent. Lastig, lastig, we leven al een tijdje in een ander tijdperk. Uiteindelijk iets gevonden wat enigszins in de buurt komt van wat ik deed en wil gaan doen.

Maar dan…. het UWV ziet solliciteren naar een vaste baan als iets wezenlijk anders dan solliciteren naar een ZZP-opdracht. Voor het eerste wordt je niet afgestraft, voor het tweede wel. Men vindt dat je dan aan het bouwen bent aan een eigen bedrijf, en daar lever je uren voor in. Oké, niet mijn logica. Ik zoek dus voorlopig naar een ‘ouderwetse’ vast baan. ’t Mogen er ook twee zijn, want dat lijkt me eigenlijk ook best afwisselend. Of eentje voor 3 dagen, dan ga ik daarnaast gewoon losse klussen doen. Oh nee, dat bleek een slecht plan…. Hm, lastig. Aangezien de vorm mij niets uitmaakt. ZZP, uitzendbureau, detachering, vaste baan, ik vind het allemaal prima. Zolang de baan maar interessant is en ik er met plezier naar toe ga. Nog even omschakelen dus. En zoeken naar vaste banen.

Geen reacties to “Update van een werkloze”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: