Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

De eerste les

Vanmorgen was de 1e les van de cursus Patroontekenen. De locatie is echt prachtig: het oude fort bij de Liebrug, in Haarlemmerliede. Daarin huizen tegenwoordig diverse ateliers, en één daarvan is van de beeldhouwende vriend van onze ‘juf’.

De groep bestaat inclusief mij uit 7 dames. In leeftijd variërend van veertig tot eind vijftig, gok ik zo. ’t Is een wel een kakelende kippen club, maar ‘Juf Detje’ maakt er een interessante en en toch nog overzichtelijke ochtend van. Veel geleerd in deze eerste les, die bestond uit het tekenen van rokjes. Nooit geweten dat er zoveel reken- en meetwerk c.q. wiskunde bij komt kijken, maar dat is ook wel weer eens leuk. Ergens ver weg zit het er nog wel….

Nu thuis nog even flink oefenen, en dan kan ik mijn eigen rokje-op-maat gaan maken 🙂

Enkele cursusmaterialen

Enkele cursusmaterialen

2 Reacties to “De eerste les”

  1. Nooit geweten dat patroontekenen zo ingewikkeld is. Maar nou moet ik er bij zeggen dat ik voor naailes niet in de wieg gelegd ben. Ik wist ook niet dat je een cursus patroontekenen kan volgen. Apart!
    Liefs Kakel

  2. Hahaha, geeft niets, Kakel! ‘Vroeger’ maakte ik heel veel kleding zelf, gewoon op basis van patronen uit de Knip, Burda of wat je toen ook had. Nu ga ik dus leren hoe je niet een standaard patroon gebruikt, maar er zelf 1 tekent. Op maat! Dus rekening houdend met mijn rug die langer is dan gemiddeld, etc. Lijkt me soms best fijn. En natuurlijk doe ik dit ook met de bedoeling om ook echt weer vaker de naaimachine op tafel te zetten, en zelf leuke kleding te maken.
    Liefs!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: