Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

En bij 3…..

Van tevoren vond ik  het vooral heel spannend. Want ik ken niemand die er ervaring mee heeft, anders dan de enorm overdreven shows op tv. Maar nu ben ik vooral razend enthousiast!

Vanmorgen had ik sessie 1 van 3 bij de 1-op-1 coach die aan hypnose therapie doet. Een fijn mens, maar dat moet ook wel anders geef je je er echt niet aan over. Ik had geen voorstelling van ‘onder hypnose gaan’, maar het is helemaal niet eng. Je kunt je reacties niet sturen, maar je bent er helemaal bij en krijgt dus ook alles mee. En dat is vreemd maar heel leerzaam.

Tijdens de sessie word je teruggevoerd naar een moment in je leven. Bij mij bleek dat een moment in mijn leven te zijn als 3-jarig peutertje. Een periode waar ik eigenlijk geen bewuste herinneringen aan heb. Maar er kwam van alles naar boven! Waaronder het feit dat ik mij als 3-jarige afgewezen en alleen voelde doordat mijn moeder zo opging in haar eigen verdriet dat ze machteloos stond ten opzichte van haar kinderen. Liefde geven lukte haar niet, en ik voelde me een eenzame huilende roepende in de woestijn met een enorm schuldgevoel.

De rest van alle ervaringen moet eerst nog even bezinken. Maar hopelijk begint er vanaf nu een positiever hoofdstuk van mijn leven.

Eén reactie to “En bij 3…..”

  1. Heel dapper dat je voor hypnose hebt gekozen. Zelf durf ik het niet, ik wil alles zelf helemaal in de hand hebben. Dat heeft een oorzaak natuurlijk.
    Ik denk dat je met de herontdekking van de 3-jarige peuter voorlopig genoeg hebt om over na te denken. Stapje voor stapje leer je jezelf steeds beter kennen en begrijpen. Dat is het begin van de weg omhoog!
    Liefs en een knuffel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: