Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Vreemde titel, goed boek

Op aanraden van de psych probeer ik het boek ‘Kikker gaat fietsen’ van Maarten van Buuren te lezen. Maarten is een hoogleraar die een flinke depressie heeft doorgemaakt.

Ondanks dat lezen voor mij nog steeds moeizaam gaat omdat ik me heel slecht kan concentreren en maar mondjes maat informatie opneem, probeer ik toch elke dag een paar bladzijden uit dit boek te lezen. Bizar om zijn verhaal te lezen omdat er zoveel herkenning in zit. Het vasthouden aan een patroon, om maar te overleven. Dat deed ik ook. Laat je dat patroon los, dan lijk je hulpeloos en stort je wereld in.Uitspraken als ‘mijn hersenen hebben geen energie meer’, ook herkenbaar. De vermoeidheid die ik voel is niet puur lichamelijk, mijn hoofd is ook moe. Het weigert dienst. Hij schrijft ook over de neiging om je terug te trekken in je eigen binnenwereld. Ook dat herken ik. Inmiddels plan ik wel wat koffieafspraakjes, maar alleen met mensen waarbij ik me vertrouwd voel. De rest hou ik af. Ik zit liever samen met de katten op de bank.

Wat het boek vooral doet is je laten weten dat je niet alleen bent. En ondanks dat je dat wel weet, is de bevestiging daarvan vreemd genoeg toch prettig.

Geen reacties to “Vreemde titel, goed boek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: