Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Opruimwoede

Vanavond belde Sonnetje met haar Mams. De voornaamste reden was om uit te vogelen of de bijna-jarige dat feit op de zandhoop ging vieren, of bij familie in Oost-Groningen. In dat laatste geval dacht Sonnetje namelijk aan een verrassingsbezoekje. Maar het wordt de zandhoop, en dus slaat Sonnetje over.

Maar Mams vertelde ook dat er in de kerstvakantie een miniverhuizing gaat plaatsvinden. En wel van spullen uit het huis van Paps & Mams naar dat van Sonnetje….. Spullen als: het trouwservies van de ouders van Paps, en wat zilverwerk uit de familie van Mams. Doorvragen leverde op dat ze ’t huis aan het uitmesten/opruimen zijn. Hm. Niet dat het kwaad kan hoor, want een ruim huis biedt al jaren de mogelijkheid om vanalles te bewaren. En daar zijn ze goed in! Want je weet maar nooit…

Opruimen en wegdoen heeft nooit tot de goede eigenschappen behoord, dus Sonnetje was hogelijk verbaasd te horen dat het servies reeds in dozen klaar staat, wachtend op het moment dat ze weer eens met de auto op de zandhoop is. In de tussentijd moet ze maar even nadenken over waar ze dat mooie servies gaat laten. Want tja, hoe mooi het spul ook is, Sonnetje woont niet zo heel ruim….

Eén reactie to “Opruimwoede”

  1. Pas geleden heb ik eenzelfde soort dozen van mijn ouders gekregen. Alleen betreft het spullen uit mijn jeugd. Ik denk dat ik ze direct naar de kringloop ben, want ik heb die spullen nog nooit gemist en onze zolder groeit, en groeit en…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: