Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Heerlijk weekend

Sonnetje was weer eens een weekendje de hort op. Vrijdagochtend zat ze al vroeg in de auto, op weg naar een lief vriendinnetje in Zutphen. Na de koffie zijn de dames heerlijk gaan fietsen. Lunchen in Warnsveld, borrelen in de oude binnenstad. En ’s avonds heerlijk eten en borrelen op het balkon. En de héle dag heerlijk bijgekletst.

Zaterdag vroeg op, en van Zutphen naar Midlum. Ook daar eerst aan de koffie en daarna naar Franeker. Een bezoekje aan Museum Martena, alwaar de tentoonstelling ‘Fries meubeldesign’ op het programma stond. Natuurlijk is het hele museum uitgeplozen, maar de meubels waren inderdaad heel gaaf!

Vanuit Franeker ging het naar Harlingen. Eerst een overheerlijke lunch bij het Havenmantsje, dat op een prachtige plek aan het Havenplein zit. Bediening super, eten meer dan fantastisch en het uitzicht op boten en bootjes is natuurlijk altijd goed.

Na de lunch gingen de dames naar het Hannema-huis. Daar staan mometenteel meerdere tentoonstellingen, die allen de moeite waard zijn. Ook heel leuk was de virtuele rondleiding door de voormalige brouwerij, met tekst en uitleg over hoe brandewijn te stoken….

Na het cultuursnuiven was het tijd om lekker thuis buiten te lummelen, en later (regen) fijn bank te hangen.

Vanmorgen is er nog een leuke wandeling over dijk gemaakt, zicht op de eilanden en temidden van de schaapjes. Wat wil een mens nog meer…. Nu is Sonnetje weer thuis, en dat is ook heerlijk. Knuffelen met de rooie donders en nog even alle indrukken van het weekend laten bezinken.

 

Geen reacties to “Heerlijk weekend”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: