Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Verdrietig

Er gaat geen dag voorbij of Sonnetje denkt aan ex-vage scharrel. In gedachten voert ze nog altijd hele gesprekken met ‘m, vraagt ze zijn mening over dingen die haar bezig houden, zoekt zijn steun en heeft ze nog regelmatig dikke lol met ‘m.

Maar de praktijk is anders. “We houden contact”. Ja, dat voornemen was écht. En eerlijk is eerlijk, hij doet dat beter dan Sonnetje. Want die heeft last van een enorme drempel om te bellen. Vindt ie het echt nog wel leuk om wat te horen? Dringt ze zich niet op? En, erger nog, moet ze dan verhalen aanhoren over haar opvolgster, mocht die nog in beeld zijn? Want daar is Sonnetje drie maanden later helaas nog steeds niet aan toe. Hoe lang duurt dit gevoel nog?? Want als ze ‘m een keer wél spreekt, dan komt ze thuis. Nog steeds.

En voor Sonnetje is dat een hele vreemde ervaring. Ze komt uit een niet zo harmonieus gezin, waar vreemdgaan en elkaar doodzwijgen volkomen normaal waren. Sonnetje heeft al jong geleerd om onzichtbaar te zijn, om muurtjes te bouwen. Want dat scheelde veel narigheid. Op het gebied van vriendjes was ze dan een laatbloeier. Eigenlijk zijn er door de jaren heen maar bar weinig in geslaagd om over die muur te komen. Of ‘m gewoon te verpletteren. En juist die ene die daar wel mocht komen, die wil er niet zijn. Hoe verdrietig.

Geen reacties to “Verdrietig”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: