Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Zoeken & vinden, meten = weten

Het zijn de aloude bekende kreten, en ze zijn wederom veel gehoord tijdens de afgelopen cursusdagen. En zullen ook ongetwijfeld bij de komende cursussen nog worden gebruikt. Want Sonnetje is druk bezig met cursussen Google Analytics, SEO, SEA etc etc etc. En dat gaat allemaal om hoe een site goed aansluit bij de doelstellingen, de doelgroep en uiteindelijk natuurlijk ook bij de bankrekening van de eigenaar.

Vandaag was het een dagje SEO, oftewel: zoekmachine marketing. Wat kun je met relatief kleine wijzigingen veel bereiken! Sonnetje heeft meteen een waslijst van punten gemaakt voor de boekwinkel van vriendinnetje J. Daar gaat ze eerdaags maar es flink mee aan de slag! Waarschijnlijk wordt het lijstje donderdag nog langer, want dat staat het tweede deel van de SEO cursus op de kalender.

Je moet van cijfertjes en statistiekjes houden, Sonnetje vindt het allemaal reuze interessant! Vooral als het aankomt op ‘trial & error’, oftewel: probeer iets en kijk wat het doet ten opzichte van het vorige. En met alle beschikbare statistiekjes kun je dat dus heeeeel goed zien.

Sonnetje kreeg ook allemaal tips die voor blogs interessant zijn. Maar wees niet bang, daar gaat ze niets mee doen hoor! ’t Blijft hier lekker klein en kneuterig, zonder statistiekjes en streven naar bezoekersaantallen.

Geen reacties to “Zoeken & vinden, meten = weten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: