Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Bijltjesdag

Vandaag was het dan eindelijk zover… Duidelijkheid over de gevolgen van de reorganisatie die in november 2011 (!!) is aangekondigd.

Voor Sonnetje en haar directe collega’s zijn de gevolgen klein. Niemand uit het team wordt boventallig, alleen de teammanager wel. En da’s best jammer, want fijne manager. Reden van de boventalligheid van de teammanager is dat alle teams opnieuw verdeeld worden en er dus managers over zijn. Communicatie gaat met twee andere teams onder 1 manager vallen. En dat naar alle waarschijnlijkheid per 1 november a.s..

Voor andere teams op de afdeling zijn de consequenties veel groter. Velen krijgen een andere functie, en niet perse de functie die ze hadden of wilden. Anderen hebben straks helemaal geen plek meer. En da’s best naar. Wat ook dubbel is, is dat er vacatures ontstaan die niet opgevuld gaan worden met de boventalligen, simpelweg omdat deze functies veel zwaarder zijn ingeschaald en men er dus niet voor in aanmerking komt.

De komende tijd moet blijken wie er toch nog een plekje vinden, op de eigen afdeling of elders binnen het bedrijf. Sommigen zien boventalligheid als een kans om iets geheel anders te gaan doen, maar helaas geldt dat voor de meesten niet. Sonnetje wenst allen sterkte toe.

Eén reactie to “Bijltjesdag”

  1. Poeh, altijd naar. Fijn dat jij mag blijven doen wat je doet. Blij voor je!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: