Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Nieuwe energiebronnen

Sonnetje ziet al tijden de discussies voorbij komen over het al dan niet gaan winnen van schaliegas. Nu begrijpt ze heel goed dat er voor ‘ons’ luxe leventje in Nederland behoorlijk wat energie nodig is, maar moet dat nu daarvan komen? Waarom niet meer wind- en zonne-energie? Sonnetje is geen enorme milieufreak ofzo, maar als ze hoort dat er voor het winnen van dat rare gas chemicaliën in de bodem worden gepompt, krijgt ze daar niet echt een warm gevoel bij. Dat wordt narigheid voor de generaties na ons, want afbreekbaar zal die troep vast niet zijn. Hm, niet heel enthousiast dus over deze bron.

In Duitsland, waar Sonnetje recent op vakantie was, maakt men helemaal geen probleem van bijvoorbeeld  voetbalvelden vol met zonnecollectoren. Sommige velden zijn eindeloos, en het ziet er helemaal niet naar uit. Sonnetje ziet grootse mogelijkheden in de polder…. Boeren zijn er in ons land toch amper meer (jammer), dus genoeg ongebruikt land!

Eén reactie to “Nieuwe energiebronnen”

  1. Voor dergelijke boringen houd ik mijn hart vast. Net als het “gebruik” van de Noordpool. Ik word er misselijk van. Kunnen mensen dan alleen maar aan hun portemonnee denken??


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: