Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

SUP-les

Sonnetje tikt het blogje maar meteen vandaag, want eh…. grote kans dat de spierpijn morgen dusdanig erg is, dat het toetsenbord vakantie heeft! Maar wat was het leuk, zo’n sup-les!

Samen met P toog ze vanmiddag naar Surfschool Paradiso bij Lelystad. En ach ja, dan rij je langs… Batavia Stad! Dat was dus de 1e stop. Koffie, een paar winkels in, en toen door richting de leslocatie. Die was op een SUPermooi plekje aan het Bovenwater. Melden aan de balie in een ‘strandtentje’ dat je qua sfeer aan de tropen doet denken. Sonnetje en P werden in een wetsuit gehesen, en kregen de benodigde spullen aangereikt. Na het op de juiste hoogte stellen van de peddel kwam het echte werk. Het water in!

Op voldoende diepte mochten de dames op het board klauteren en werd verteld hoe je daar eigenlijk op moet staan, en wat je met zo’n peddel doet. Om goed gevoel te krijgen bij de plank (het board) volgden wat evenwichtsoefeningen zoals samen op 1 plank gaan staan en flink wiebelen om te kijken of je de ander eraf kunt krijgen. Zonder zelf mee te vallen 🙂 Na veel geplons en gespetter volgde het echte werk; een rondje om het eilandje! En dat ging verrassend goed. Eigenlijk is het moeilijkste nog om een soepele routine te ontwikkelen in het overpakken van de peddel van links naar rechts. Doe je dat heel traag bij tegenwind, dan ben je je snelheid weer kwijt. Pak je ‘m helemaal niet over, dan sup je in een rondje…

De les duurde officieel een uur, waarna er nog anderhalf uur vrij SUPpen stond. De les van Sonnetje en P verliep blijkbaar nogal voorspoedig, want na een half uur werden ze ‘los’ gelaten. Helaas ging het na verloop van tijd dusdanig hard waaien dat ’t niet echt meer ging. Maar wat een super relaxte en soepele school zeg! De dames mogen de anderhalf uur ‘vrij suppen’ gewoon een andere keer gaan doen! De afspraak is reeds gemaakt, voor volgend weekend. Sonnetje kijkt er naar uit!

image

Geen reacties to “SUP-les”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: