Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Op ‘e riid

Ook dit jaar was Sonnetje weer zo gek om het jaarlijkse uitje op poten te zetten. Als het zover is, geniet ze ervan. Maar tot die tijd… Geregel, gejaag en gedoe.

Dit jaar bleek daags voor het festijn een ‘verbod op open vuur’ te zijn afgekondigd. Aaarrgghhhh! Die was nieuw! Er is elk jaar wel wat, maar deze… Want met zo’n 45 man/vrouw/kind naar de Bosplaat en geen BBQ mogen aansteken, dat zat niet in de planning! Plan B moest dan maar een giga lading kant-en-klare broodjes worden, en de BBQ verplaatsen naar einde dag bij A&M op de boerderij. Maar gelukkig hebben we ‘connecties’…. Uiteindelijk kwam er toch toestemming, mits er minimaal 300 liter water en een X aantal scheppen etc mee waren. Nu wordt er altijd al een grote viskist ijs geregeld om wijn, bier, frisdrank, fruit en vlees koel en eet- en drinkbaar te houden, dus ook op dat gebied zijn er connecties. Nog zo’n grote kist dan maar, en dan gevuld met water! Scheppen verzameld, een veilige plek gekozen, en gaan!!

Als altijd was het weer een mooie route. Eenmaal bij Obke van Siebe syn denneplak aangekomen, brak ook nog de zon door. Het kon niet op! Iedereen heeft heerlijk genoten, bijgepraat met elkaar, de kinderen gespeeld in de blauwe klei (gelukkig was er extra water mee…), kokkels gevangen en op de BBQ geroosterd, wat een feest!

De dag moest natuurlijk ’s avond nog even geëvalueerd worden. En waar kan dat beter dan bij Jan van Teake?!

De datum voor volgend jaar staat alweer.

1000508_10200638535710437_312376330_n

1072046_10200637506764714_706544831_o

1069912_10200638703314627_1580531374_n

Geen reacties to “Op ‘e riid”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: