Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Cultureel middagje

Gistermiddag ging Sonnetje, nadat al het festivalgebeuren was geregeld, naar Amsterdam. Daar had ze afgesproken op het station met Branwen. Oorspronkelijk doel was spijkerbroek shoppen, maar nadat ’s morgens al erg veel geld was gespendeerd is dit item een maand doorgeschoven. En dus was er ruim voldoende tijd voor andere bezigheden!

Het eerste doel was op zoek gaan naar een leuk lunchadresje. Dat lukte vrij snel! Bij ‘de Herengracht‘ (ja, aan de Herengracht) vonden de dames snel een plekje en werd de koffie vlot geserveerd. Lang duurde het kiezen van een broodje, maar het resultaat mocht er zijn!

Na de lunch zijn de dames via ‘Scheltema Holkema’ (die al heel lang niet meer zo heet, maar zo kent Sonnetje ‘m het beste) en ‘ Waterstones’ naar de UVA gelopen. Daar wordt een bijzondere collectie tentoongesteld, namelijk  ‘ 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis’. Dat was de moeite waard! Namen uit een ver en uit een minder ver verleden. Deels bekend vanwege wat de dames hebben bereikt, deels simpelweg omdat er vele straatnamen naar hen zijn vernoemd.

Het bezoekje aan deze tentoonstelling heeft meteen het volgende uitje veroorzaakt. Voor de deur in de gracht stond onderstaand paard, het ‘Paard van Troje’. Deze knol lokt de mensen naar de tentoonstelling die een pand verder is ingericht, bij het Allard Pierson museum. Maar snel weer een datum prikken!

Paard van Troje

4 Reacties to “Cultureel middagje”

  1. Klinkt als een prima uitje weer. Heerlijk voor je! 🙂

  2. Altijd leuk, lekker op stap met goed gezelschap 😀
    En die stad heeft een hoop te bieden…

  3. Inmiddels is bepaald dat niet Troje, maar Toetanchamon de eerstvolgende wordt! Inclusief lezing, op 15 maart. Nu al zin in! Alleen nog even kijken waar Amsterdam Expo eigenlijk is…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: