Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

De donkere dagen…

Gisteren was het een mooie lichte dag! Sneeuwpret, blauwe luchten, heerlijk gezond winters weer! Maar vandaag is dat alweer voorbij. Somber, regenachtig weer loert door de luxaflexjes naar binnen.

Sonnetje is dan ook begonnen met een opruimronde. Ze heeft bijna alle oude studieboeken op de stapel ‘oud papier’ gedeponeerd en heeft het aanrecht leeg geruimd. Daar lag een gigastapel kookboeken. Die hebben nu een plekje op de boekenplank. Maar wat doet Sonnetje in hemelsnaam met zowat 75 cm plank vol kookboeken?? Ze houdt niet eens van koken en is er ook zeker geen ster in… Het grootste deel van de boeken is dan ook gekregen. In de loop der jaren is er ook al het een en ander doorgeschoven naar culinaire talenten, maar dan nog ligt er veel te veel. Op het lijstje staat dan ook: het opschonen van de verzameling kookboeken! De enige die heel zeker mag blijven is het Margriet-kookboek. Omdat het nostalgie is. Hij is nog van Sonnetjes Mams geweest en stamt waarschijnlijk uit de jaren 50 van de vorige eeuw. En dus staan er nog hilarische tips etc in.

Naast een opruimronde neemt Sonnetje ook veel tijd om lekker met thee, katten en leesvoer op de bank weg te kruipen. Dat is zo gezellig als het buiten zo triest is! Een stukje chocolade erbij…. heerlijk!

Eén reactie to “De donkere dagen…”

  1. Als je iets leuks hilarisch vindt in het Margriet kookboek deel je dat dan met ons?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: