Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Maar hoe doe je dat?

Afgelopen woensdag was Sonnetje bij een crematie. De vader van vriendinnetje PH was al een tijdje ziek. Hij had slokdarmkanker. Tot voor kort ging het nog best heel goed. In de herfstvakantie zijn ze bijvoorbeeld nog met het hele gezin naar het eiland geweest, met eigen boten. Genoten van huifkartochten, strandwandeling etc. Maar de afgelopen paar weken ging het minder.

Sonnetje maakt zich al een hele tijd zorgen over hoe vriendinnetje PH hiermee omgaat. PH heeft het karakter om voor de hele wereld om haar heen te willen zorgen, iedereen te vriend te willen houden, maar daarbij verliest ze zichzelf volledig uit het oog. Woensdag bleek dat des te meer bij het condoleren. In al het verdriet kreeg Sonnetje van Mem de vraag ‘let je op mijn meisje?’, en van broertje ‘Pas je op ons P?’. Sonnetje zou dat graag doen, maar hoe doe je dat bij iemand die op alle geboden steun en hulp ‘Nee, dat hoeft niet’ zegt?

Eén reactie to “Maar hoe doe je dat?”

  1. Waarschijnlijk heeft je vriendin haar handen vol aan zichzelf en wil ze even alleen zijn om alles op een rijtje te zetten. Laar haar weten dat je aan haar denkt, zonder haar in haar rouwproces te storen. Stop een lief kaartje, een tijdschrift, een plantje of een brandend lichtje achter bij haar deur. Ze weet heus wel dat ze 24/7 bij jou terecht kan!
    Jij ook sterkte. Liefs, Kakel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: