Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Projectje kasten- c.q. rommelkamer

Sonnetje woont in een knus huisje met twee slaapkamertjes. In de ene slaapt ze, in de andere bewaart ze haar kleding, administratie en wat zo meer een plekje nodig heeft. Het werkblad-in-aanbouw is nooit afgemaakt; de schenker van het blad heeft het vol goede bedoelingen in twee delen geleverd, maar in de praktijk is dat niet handig. Het hout is te zwaar voor een paar wankele IKEA-poten, en alle andere oplossingen (ladeblokjes ipv poten etc) gaan niet alleen veel geld kosten, ze zorgen ook voor weinig ruimte om je stoel nog aan te schuiven.

Omdat het in Sonnetjes hoofd maar vol blijft, probeert ze nu in elk geval in huis wat opgeruimdheid te creëren. En dus heeft ze vanmorgen besloten dat de werkbladdelen eerdaags worden gedoneerd aan het grof vuil, en dat er daarvoor in de plaats een kant en klaar iets komt. Nu heeft ze op de site van IKEA een fraaie witte tafel gespot, Bjursta genaamd, die tot 2.60 meter lang kan worden gemaakt. Laat dat nou net de maat zijn die Sonnetje graag wil! Dan kan de naaimachine een vaste plek krijgen, en blijft er daarnaast nog voldoende ruimte over om wat administratie te doen, wasjes op te vouwen etc.

Om ervoor te zorgen dat administratie etc niet opstapelt op die tafel moet er nog iets aanvullends komen waarin dat alles kan worden opgeruimd. Op de shortlist staan twee opties, die bij de IKEA ter plaatse maar even live moeten worden onderzocht. De ene optie is een simpel laag kastje met de naam PS, de andere is een iets fraaiere kast genaamd Trollsta. Maar van die laatste is geen indeling weergegeven op de site. En ja, ’t is wel de bedoeling dat er een aantal ordners in passen! En dus dat de planken, indien aanwezig, wel op voldoende ruimte van elkaar zitten.

Nu nog de vraag: rijdt Sonnetje vanmiddag nog naar IKEA, of stelt ze ’t uit tot morgenmiddag? Waarschijnlijk is het nog niet zo bekend dat het warenhuis tegenwoordig standaard op zondag is geopend, dus misschien is het dan iets minder absurd druk….

3 Reacties to “Projectje kasten- c.q. rommelkamer”

  1. Als Sonnetje op zondag gaat kan Branwen wellicht mee!!! B kan heel goed meten. En je weet, meten = weten.

  2. Morgen?? Deal! Zal agenda meenemen, want past niet in de stoere Polo.

  3. Ik snap wat je bedoelt: een vol hoofd in een opgeruimd huis. Hoppa gooi die irritante tafel er maar uit! En trakteer jezelf op wat lekkers bij Ikea. Ze hebben genoeg 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: