Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Dat was weer een leuk festival!

Donderdagmiddag kreeg Sonnetje nog een kaartje aangeboden voor het leuke muziekfestival op Vlieland, dat de dag erna begon. In ’t voorjaar toen de verkoop los ging, hadden Sonnetje en haar vrienden allemaal dikke vette pech. Op tijd startklaar, en toch allemaal 0 (!!!) tickets kunnen scoren! Maar gaandeweg kwamen er her en der nog losse tickets beschikbaar, van mensen die alsnog niet konden.

Last minute een kaartje scoren is super! Maar dan moet er nog wel overnachting worden geregeld…. En dat valt op zo’n mini-zandhoop niet echt mee. Alles vol, behalve Lange Paal. Leuke camping, maar wel zo ver mogelijk bij het festival vandaan. Ook op Strotemelk zelf, waar A&M nog net wel een plekje hadden gescoord, was het kansloos. Gelukkig bleek vrijdagochtend dat vriend A samen met vriend WJ de overtocht met eigen zeilboot, enigszins tegen beter weten in, toch ging  wagen. Stevig briesje, maar ze hebben de overkant gehaald! En dus was er ineens een knus slaapplekkie in de jachthaven! De heren hebben ook nog (kinder)fietsen geregeld, dus ineens viel alles op z’n plek!

Sonnetje arriveerde vrijdagavond met de laatste boot. Snel met A naar de zeilboot om spullen te droppen, en hup! op de fiets naar het grote festivalterrein. Ze kon mooi nog meegenieten van de optredens van Franz Ferdinand en Spinvis.
Na Spinvis bleek dat 5 man toch meer aan hun bed toe waren dan aan een vervolg van het feest op het strand. En dus gingen overal de luikjes nog redelijk op tijd dicht.

Zaterdagochtend: heeeeeerlijk in de zon op het achterdek zitten ontbijten. Na ’t ontbijt schoven A&M aan voor de koffie. Was een gezellige bende. En dan vliegt de tijd. Dus waren we tenauwernood op tijd op het grote terrein om het optreden van Janne Schraa bij te wonen. Van Janne ging het door naar locatie Vuurboetsduin, waar Adrian Younge met band een meer dan fantastische show weggaven. Dit was voor velen (ook voor Sonnetje) het hoogtepunt van het festival.

Na Adrian Younge volgenden nog Muppet Stuff ft. Typhoon & Rico, Howlin Rain, Alt-J, Lefties Soul Connection, Of Monsters and Men en Woodkid. Van Of Monsters and Men hadden we duidelijk meer verwacht. Het mistte kracht en overtuiging. Jammer! Afsluiter van de dag Woodkid zorgde vooral voor erg gemengde gevoelens. M. en Sonnetje vonden het intrigerend en bijzonder en zeker de moeite waard. Zij vonden het perfectionisme dat er beeld & geluid zat heel mooi. A1 vond muziek en beeld redelijk deprimerend etc, A2 daarentegen wist ’t niet helemaal maar dacht wel dat ie thuis nog wel es zou luisteren als ie de cd zou meenemen. WJ vond het ronduit niets. Grappig dat een band zoveel verschillende reacties kan oproepen.

De zondag was voor Sonnetje kort. Ontbijten aan boord, snel douchen, en afscheid nemen van iedereen. Omdat ze pas heel laat wist dat ze naar Vlie ging, had ze niet veel keus meer in bootkaartjes. Keuze tussen 11.45 uur of 20.45 uur. Tja, aangezien de maandag weer een werkdag is, is het dus maar 11.45 geworden. Wel fijn om gewoon om 15 uur thuis te zijn, wat wasjes weg te draaien, spullen weer opruimen etc. En vanavond: vroeg te kooi!

 

Eén reactie to “Dat was weer een leuk festival!”

  1. Jammer dat het voor één zo’n weekend zo’n gestress is, om met de boot heen te gaan… Want wat is er leuker, dan met eigen boot naar Into the great, of naar Oerol ?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: