Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Terug

Terug van diverse korte vakanties, en terug in de werkelijkheid.

Veluwe
Nadat Sonnetje de knoop had doorgehakt omdat ze door alle gebeurtenissen behoorlijk op was, is ze leuke dingen gaan doen. Allereerst was daar een driedaags uitje naar de Veluwe, met vriendinnetje M alias B. Dit uitje stond voornamelijk in het teken van rust. De dames hebben veel geslapen, zijn lui geweest, hebben gekuierd door de kasteeltuinen, wat gelezen, een paar kilometertjes gefietst over een prachtige Veluwe en een dagje gelummeld bij de Zwaluw Hoeve, aangezien er vrijkaartjes werden uitgedeeld. Sonnetje kon met haar brandwond welliswaar niet in de sauna’s, maar de wond was wel dicht en dus is er heerlijk gebubbeld in diverse baden.

Afscheid
Na het bezoekje aan de Veluwe was het tijd om definitief afscheid te nemen van A. Sonnetje is vrijdags op tijd richting ’t noorden gegaan, om eerst een aantal vriendinnetje van de boot te halen. Daarna verzamelen op ’n ander adres, en met z’n allen naar Goutum. Wat was het er druk, wat had A het samen met haar R mooi geregeld en wat was het verschrikkelijk verdrietig. Het moet nog steeds bezinken, het lijkt nog steeds onwerkelijk.

Larochette – Luxemburg

Een weekje erna ging Sonnetje samen met T op stap, voor hun jaarlijkse vakantie samen. Ondanks het gezamenlijk verdriet en het gebrek aan veel energie toch besloten om te gaan. Wel op een andere manier dan anders. Bij gebrek aan fut om op een van beider zolders naar tent en bijbehoren te zoeken, zijn de dames op internet gaan struinen op zoek naar een exemplaar dat al ergens stond. Compleet ingericht nog wel. En dus togen ze naar Larochette, dat ongeveer in het midden van Luxemburg ligt.

Het land was voor beiden onbekend terrein. Maar ’t moet gezegd worden: als je niet al te actief wilt gaan zijn, dan is het echt een prima bestemming! Mooi groen, prachtige wouden, bergen/heuvels, mooie oude stadjes etc. En niets is ver, want het land is slechts zo’n 80 bij 55 km groot. Bezoekjes zijn afgelegd aan Echternach, Reimich, Klein Zwitserland en Luxemburg. Erg leuk! Verder is er genoten van de voorzieningen op de camping (o.a. een heus zwembad!), en van de zon die er in overvloed was. Da’s nog es bijkomen!

Rome
Op zaterdag kwam Sonnetje thuis uit Luxemburg. Zondag stond in ’t teken van wasjes draaien en de volgende tas inpakken, want eh… de tickets voor Rome waren in april al geboekt, en bleken aan te sluiten op het weekje met T.

Rome voelt al jaren als Sonnetjes tweede thuis, zo ook deze keer. Samen met P had ze een superdeluxe hotel gevonden op het pleintje bij het Pantheon. Ingang tussen twee terrasjes in, als je de deur uit liep kon je ’t prachtige gebouw niet missen aan je rechterhand.

Omdat het voor beide dames niet het eerste bezoek was, stonden er weinig verplichtingen op het lijstje. Het was dus vooral zaak om te genieten van sfeer, mooie straatjes, leuke mensen, lekker eten en drinken en van het mooie weer. ’t Was dagelijks behoorlijk warm, gevoelstemperatuur van rond de 40 graden. Maar als je er een relaxed tempo op na houdt, is dat wel te doen. Sonnetje en P hebben een middagje doorgebracht in de schaduw van een grote boom in het Villa Borghese park. Prachtig daar! Ook is menig terrasje bezocht. En, P was er nog nooit geweest, is dit keer wel (weer) de Sint Pieter beklommen. Want ja, die moet je toch es gezien hebben.

Vijf dagen Rome vlogen voorbij. Vrijdagavond was ’t gedaan met de pret. Terug in de kou en nattigheid van Nederland. Dit was zo deprimerend, dat het volgende ticket meteen maar geboekt is! Op 25 maart vliegen de dames wederom voor 5 dagen naar hun andere thuis 😀 Ze kijken er nu al naar uit.

Geen reacties to “Terug”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: