Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Weekendje zandhoop

Sonnetje was een lang weekend naar Schylge. Het weekend zat allang in de planning, aangezien zaterdagavond wederom de Fjoertoer op het programma stond. Toen bleek dat Sonnetje’s pappa en zijn collega’s hun gezamenlijk afscheidsfeest (’t zijn nu officieel pensionado’s) aangeboden kregen op de donderdag voorafgaand aan de Fjoertoer, werd het ineens een heel lang weekend.

Al op woensdag vertrok Sonnetje van huis. Met de auto naar Harlingen, gezellig thee leuten en bijkletsen met vriendinnetje T. die daar tegenwoordig woont. Op de haven kwam ze haar tante tegen, met wie ze tijdens de reis leuk heeft bijgepraat.

Donderdag was ’t feest. Georganiseerd door een zeker biermerk, die zijn eigen coverband meebracht. Goeie band! Diverse mooie toespraken, veel verwenkado’s en wij, de kinderen, waren er braaf de hele dag bij. Voor broer waren er veel bekenden, aangezien hij altijd nog op de zandhoop woont en er ook nog es in de horeca zit. Voor Sonnetje was het voor 90% onbekend volk, maar ze heeft zich wel vermaakt.

Vrijdag was een dag die in het teken stond van de keerzijde van het leven. Een groot deel van het gezelschap dat donderdag op het feest was, maakte toen onderdeel uit van de rouwstoet. Een begrafenis van iemand die veel te jong ineens wegviel. Onvoorstelbaar.

Zaterdag was de dag van de Fjoertoer. ’s Middags kwam Sonnetje’s schoonzus met het briljante plan dat de dames (C. liep ook mee en was er ook al) vooraf alvast wel een voetenbadje hadden verdiend. En dus togen de dames voorzien van een theetje gedrieen naar de badkamer, om daar knus op de rand van het bad plaats te nemen en de voeten in het bruisende water te plaatsen. Hilariteit alom! Maar wel heerlijk ontspannend. Helaas heeft het C niet geholpen, die gaf uiteindelijk de wandelstrijd op.

Ook Sonnetje heeft ‘m dit keer niet uitgelopen. Had niets met haar voeten te maken, maar wel met die van Moeders. Inmiddels is gebleken dat die door overbelasting enkele haarscheurtjes in de hiel heeft. Remedie: veel rusten, en fysio. Hopelijk volgend jaar de herkansing! Positief puntje is dat de bezemwagen pas na Dodemanskisten is gebeld, dus dat sprookje hebben de dames nog kunnen bewonderen!

 

Eén reactie to “Weekendje zandhoop”

  1. Fjoertoer 2011 was wederom een belevenis… vooral de mooie lelies en de lichtjes bij Doodemanskisten…. sprookjesachtig mooi….
    ( ofwel: een efteling-sfeertje… )
    Leuk dat je ‘m hebt meegemaakt!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: