Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Eindelijk: het reisverslagje van IJSLAND

Dinsdag 25 januari
Vlogen Sonnetje en Vriendinnetje M. om 13.50 uur naar Keflavik, de luchthaven vlakbij Reykjavik.

Nadat het onderkomen voor de week, aan de Hverfisgata 14, was verkend hebben de dames wat plannen gemaakt, een excursie voor de volgende dag geboekt en een eettentje gezocht.

Impressie van het onderkomen van de dames:

Woensdag 26 januari
Tijd voor de eerste excursie: the Golden Cirkel tour. Deze tour bracht de dames achtereenvolgens naar:

 • het dorpje Nesjavellir, waar de zgn. Greenhouses (kassen) werden bezocht. Omdat er op de IJslandse bodem en in het klimaat niet echt veel groente en fruit wil groeien, kweken ze dat gewoon in kassen. Dit dorpje is gebouwd op warmwatergrond, wat tijdens een aardbeving wel bleek: 1 huis moest worden afgebroken, omdat er onder spontaan een geiser begon…. da’s warm aan de voetjes hoor!
 • de vulkaankrater Kerid
 • de Skaholt kerk
 • de Gullfoss watervallen
 • Geysir & Strokkur
 • Pingvellir

Na een zeer intensieve en vermoeiende dag, hebben de dames maar ’n pizza gehaald, en deze heerlijk thuis met ’n glaasje port verorberd.

Donderdag 27 januari
Een dagje Reykjavik. Lekker rondwandelen, thee drinken, op IJslandse-truien-jacht (voor M), genieten van de mooie scandinavische bouwstijl etc.
M had ontdekt dat er aan het einde van de middag in Cinema 02 een film werd vertoond over de uitbarsting van de vulkaan vorig jaar, en nog 1 over Dorsmork. Heerlijk kneuterig filmhuisje, ergens aan de haven boven een kroeg, erg leuk!
Aan ’t einde van de dag zijn er nog even wat excursies geboekt voor de volgende dagen.

Vrijdag 28 januari
Wat ’n spannende dagen… de dames hadden de Blue Ice tour uitgezocht. Dat was een Gletsjer wandeling op de Sólheimajökull, vlakbij DE beruchte vulkaan. Op weg naar het beginpunt van de wandeling waren de effecten van de uitbarsting goed te zien. De natuur doet het, na een gigantische as-douche, wonderlijk goed!

Zaterdag 29 januari
Alweer de laatste dag op IJsland, de volgende ochtend moesten de dames al vroeg terug. En dus moest deze dag goed benut worden.
Twee tripjes: Iceland from below, en… the Blue Lagoon! Iceland from below was een ‘wandeling’ (lees: kruiptocht) door de lavagrotten een stuk buiten Reykjavik. Prachtig en bizar om te lopen/kruipen/ploeteren tussen de resten van vulkaanuitbarstingen, te kijken naar de stalagmieten en stalagtieten van magmaresten.
Na deze laatste actieve excursie was het tijd voor de Blue Lagoon. Heeeeeeeeerlijk! Melkachtig water, maar dan blauw. En lekker warm. Hmm…

 

Foto’s 1, 2, 5, 7, 12, 13, 14, 15, 16, 17 en 18: COPYRIGHT fotomarleenswart.nl

5 Reacties to “Eindelijk: het reisverslagje van IJSLAND”

 1. Geweldig! Volgende keer mag ik mee.

 2. Ziet er geweldig uit! En ik wil ook mee, net als Branwen. Tenminste, als je nog eens gaat of naar iets dergelijks briljant.

 3. Haha leuk, willik ook mee, dan gaan we een SonnetjesWereld-Reis organiseren 😆 En Sonnetje als reisleidster (lijdster?)
  Mogen we dan ook een busschauffeur die Sjaak heet en Benny Nijman draait. En dan wil ik vlakbij Branwen zitten. En Anders zoekt alle zwembaden/hottubs/sauna’s waar we onderweg langskomen ff uit. 😉
  en..en.. en
  STRAK PLAN!

 4. Sonnetje is haar huidige baan (of eigenlijk: het bedrijf waar ze werkt) al een tijdje moe. De mogelijkheid om reizen te gaan organiseren voor -alleen maar leuk- gezelschap neemt ze in overweging.

 5. natuurlijk ben ik van de partij…
  wie moet anders die grote 4×4 met ballonbanden over die gletsjer rijden ?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: