Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Kerst sing-a-long, weer wat geleerd!

Vannacht om 12 uur was in Haarlem o.a. op de Grote Markt de jaarlijkse Kerst sing-a-long. Deze begint als de kerstmis in de Bavo is afgelopen. Ondanks dat Sonnetje best moe was heeft ze zichzelf een flinke schop onder haar kont gegeven, en is ze toch gegaan. Vooral het argument van warme gluhwein trok haar over de streep.

Op de Grote Markt aangekomen meteen vriendinnetje T. opgezocht die daar met een hele club was, kaarsje van vriendinnetje gekregen om het tekstboekje bij te lichten, en brullen maar! ’t Was reuze leuk vond Sonnetje. Het liedjesprogramma was een mengeling van vanalles. Na Stille Nacht kwam bijvoorbeeld Rudolph the red-nosed-reindeer voorbij, de Herdertjes lagen er ook, maar ook Slade was deel van het zangprogramma. Verder werd Do they know it’s Christmas ten gehore gebracht, evenals Mary’s Boy Child, dat Sonnetje nog kent uit de prehistorie, toen Boney M dat zong. Vriendinnetje T heeft erg haar best gedaan om Bobby goed te imiteren.

Sonnetje heeft tijdens deze nachtelijke zang ook weer iets geleerd. Haar kennis van religieuze zaken is niet echt up-to-date (was haar allang bekend), maar ze dacht de kerstliedjes toch redelijk te beheersen. Helaas zat ze meerdere keren faliekant naast de tekst. Inmiddels weet ze ook waarom: Sonnetje heeft ze geleerd op de zondagsschool van een Nederlands Hervormde gemeente, en hier leeft ze blijkbaar in een Katholieke enclave. En die houden er heeeeeeeeel andere lyrics op na! Basterds.

Geen reacties to “Kerst sing-a-long, weer wat geleerd!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: