Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Kerstsfeerhappen bij de oosterburen

Gisteren ging Sonnetje met vriendinnetje I kerstsfeerhappen bij de oosterburen. In Dusseldorf om precies te zijn. ’s Morgens vroeg op want om 7 uur op ’t station afgesproken. Treintje gepakt, op CS overgestapt op de ICE die ons in 1 rug op hoge snelheid naar de plaats van bestemming bracht.

Beetje stad verkend, sfeer gehapt en geconcludeerd dat het erg leuk shoppen is in Dusseldorf. En dat de kerstversiering bij onze buren idd indrukwekkend mooi is. Maar die kerstmarkt? Hm, 250 kraampjes bij elkaar hebben we niet gezien. Zelfs niet verspreid over die ganze Altstadt. Maar evengoed: leuk gehad!

Gelukkig waren de dames zo slim om nog even een flinke schnitzel naar binnen te schuiven voordat ze terug gingen naar ’t station. Daar aangekomen maar de Starbucks ingedoken, want ca. 20 minuten vertraging. Maar dat viel toch best mee!

Maar toen… de vertraging in Dusseldorf werd uiteindelijk bijna een uur. Maar ach, in het gehele terugreisplan zat 2 uur speling tussen oorspronkelijke aankomst en de laatste trein, dus wat kan er misgaan? Nou, VEEL! Nadat de ICE eindelijk was vertrokken, is ie afgeladen vol gestrand bij Emmerich, vlak voor de grens. Want…. hij kon niet omgeschakeld worden van het Duitse stroomnet naar het Nederlandse!!! Wat nou 1 Europa?? Gevolg: ruim 2 uur gewacht op een vervangende trein. Dat bleek een ouderwetse Hondenkop te zijn, die vervolgens op werkelijk elk tussenliggend station stopte. Dit om zoveel mogelijk mensen nog een kans te geven om thuis te komen. Maar als je naar Amsterdam moet, betekent het echt dat je daar pas HEEL ERG LAAT aankomt. Namelijk om half 4 ofzo. Toen nog een hoop gezeur omdat de door NS netjes geregelde taxi niet kwam opdagen. Zelf maar een deal gesloten met een commerciele partij. Om 5 uur thuis. Vanmorgen dus. Aaarrrghhhhh….

Vandaag maar een relaxdagje dan. Toch een beetje nagenieten, want leuk was het wel! Enne… ook eindelijk nog ff op zoek naar een boom. Want heus, ondanks dit alles, en ondanks het feit dat ze de feestdagen hopelijk op de zandhoop zit: Sonnetje wil een boom!!

Geen reacties to “Kerstsfeerhappen bij de oosterburen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: