Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Kort verslagje Rome

Maar hoe kun je nu kort verslag doen van een bezoek aan Rome? Sonnetje blijft het een fantastische stad vinden, die voelt als thuis en waar ze dus best zou willen wonen.

Sonnetje & P hebben praktisch alles wandelend gedaan, want dat kan prima in Rome en je snuift echt het best de geweldige sfeer van de stad op. En komt de meest fantastische koffiebarretjes tegen, en ook alle geroemde eettenten die de Lonely Planet en de Wat & Hoe in Rome aangaven.

Dag 1
Na een zeer vroege start (om vijf uur stond P-met-lief voor de deur) waren we al vlot in Rome. Na op het vliegveld onze tas van de band te hebben getrokken snel treinkaartjes kopen en hup! met de trein naar Termini. Ons hotel Orlanda lag daar om de hoek, dus we waren al vroeg in de stad.
Dag 1 bestond vooral uit (her)verkennend rondbanjeren en genieten! En aan een bezoekje aan het Pantheon, waar we toch automatisch in de buurt belandden. Al snel bleek dat de keuze voor ‘zomaar wat rondbanjeren’ best een hele goeie was; op deze zondag bleek de Marathon di Roma gelopen te worden, en daar was de halve stad voor afgezet. Voor Sonnetje was het erg vreemd om een bijna autoloos en sireneloos Rome te ervaring, voor P was sowieso alles nieuw maar ook die vond ’t voor zo’n wereldstad wel wat rustig….

Dag 2
Omdat de weersvoorspellingen aangaven dat maandag niet de mooiste dag van de week zou worden, besloten Sonnetje & P die dag dan maar in het Vaticaan door te brengen. Flink extra betaald voor een kaartje waarmee de wachtrij van een paar uur omzeild kon worden waren de dames redelijk vlot binnen. Na een lange dag wandelen door de tig musea van het Vaticaan concludeerden de dames dat er veel moois bewaard is gebleven, maar dat die toeristenmassa wel een beetje hinderlijk is als je iets wilt zien….

Dag 3
Omdat er aan de zuid-kant van de oude stad zoveel moois te zien en te ontdekken was, hebben de dames ervoor gekozen om dat alles over twee dagen te verdelen. Op dinsdag brachten ze een georganiseerd bezoek aan het Colosseum en aan het Palatino. Ja, georganiseerd! Omdat dat de enige manier was om kaartjes te kopen die direct toegang boden en geen urenlange wachtrijen! Gelukkig bleek vooral de gids in het Palatino helemaal geweldig te zijn. Een oud-kunstgeschiedenis docent.

Dag 4
Op woensdag hadden de dames de Domus Aurea op het lijstje gezet, tezamen met de Terme di Caracalla, de Via Appia Antica en de Basilica en Catacombe di San Sebastiano. Na enig speurwerk was de entree voor de Domus gevonden. Beetje jammer alleen dat ie gesloten bleek wegens restauratiewerkzaamheden… De rest van het programma is wel volgens schema afgewerkt. Erg de moeite waard, maar ook best vermoeiend. Geen foto’s van de Catacomben, want dat mocht niet. Zelfs niet van de Italianen, en die zijn niet zo erg moeilijk op dit gebied. Indrukwekkend om zoveel lagen te zien in de Catacomben, en te horen wie waar werd begraven.

Dag 5
De laatste hele dag in Rome. Na veel wandelen en diverse basilieken, kerkjes, musea, fora etc gezien te hebben, besloten de dames om gewoon vooral van het mooie weer te genieten. Beetje shoppen, beetje koffieleuten, rondlummelen op de Spaanse Trappen…. geweldig!

Dag 6
De laaste dag…. die stond vooral in het teken van “Ik wil niet naar huis!!!” Maar helaas, de dames moesten toch…. Vroeg op, met de trein naar het vliegveld, inchecken, en het zat erop. Hopelijk kunnen ze snel weer terug! Om alles te zien wat nu niet op het lijstje paste, om verder te genieten van de stad die aanvoelt als thuis….

2 Reacties to “Kort verslagje Rome”

  1. Wat een fijn verslag! Ik wil meteen weer terug, haha! 🙂

  2. Hahaha, had ik het feit dat we meerdere malen voor studentes werden aangezien nog niet eens vermeld! Zullen we terug?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: