Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

De irriterende oogjes

zijn vanmorgen na lang uitstellen eindelijk zeer uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis, door diverse verpleegkundigen en een oogarts. Het begon als een geoliede machine, wat Sonnetje en vriendinnetje P – die als blinde geleide hond fungeerde – positief stemde. Na ronde 1 die bestond uit testje met druppels in de ogen en een meting, kon Sonnetje direct door naar ronde 2. Aldaar nog wat rondjes met verschillende soorten druppeltjes, onderzoekjes en testjes. Aardige dames allemaal, daarin het Spaarne Ziekenhuis!

Na ronde 2 was het even wachten op de uitslag. Het even duurde, en duurde, en duurde….. ondertussen genietend van gillende kinderen en wat bejaarden duurde het nog even…. Na ruim een uur kon Sonnetje dan toch door voor ronde 3: de oogarts herself! Daar wederom een rondje onderzoekjes met nog weer andere druppeltjes, en toen de voorlopige uitslag. Zowel traanbuizen als slijmvliezen zijn zeer geirriteerd, met waarschijnlijke oorzaak een allergie. Voor wat? Ja, als Sonnetje dat nou es wist!

Voorlopig gaan we es kijken of een druppeltjeskuur (nog meer!) de klachten vermindert. Als dat niet zo is, dan volgt een uitgebreide allergietest. Sonnetje heeft zelf al wel een verband gelegd tussen het ontstaan van de klachten en… de plek waar ze nu werkt. Oeps, als dat nou es zo is, dan eh….

Vandaag blijft Sonnetje verder maar thuis. Licht irriteert na zoveel troep in de oogjes behoorlijk, dus de luikjes gaan weer even toe. Morgen hopelijk weer normaal zicht!

Eén reactie to “De irriterende oogjes”

  1. Oei… allergisch voor je werk?
    Dat móet een teken zijn 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: