Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Nieuw jaar, zelfde NS

Tja, Sonnetje en de NS…. dikke vrienden zijn ze nooit geweest. Een trein die minimaal 5 minuten later aankomt dan verwacht vindt ze al volslagen normaal. Een trein die niet komt opdagen en die niet wordt gemist door de NS (gistermorgen Amsterdam CS) is echter wel vreemd.

Vandaag…. zoals je wellicht weet woont Sonnetje in Haarlem en werkt ze in Amsterdam Zuid-Oost. De trein van 8.06 vertrok zo’n 8 minuten later, om binnen 5 minuten weer stil te staan. Achter een kapotte trein. Na ruim 40 minuten bedacht de NS dat terug naar Haarlem idd het beste was. Om 9 uur dus wederom op het beginpunt. Trein? Geen optie. Dan de bus maar. Sonnetje kwam om kwart over 10 aankakken bij de baas.

Terug. In de Bijlmer viel om 16 uur een sneeuwvlok. Sonnetje en collega E. aarzelden niet, kieperden wat werk in de rugzakken en vertrokken. E. is nog vlot thuisgekomen, Sonnetje had wat minder geluk. Er reden (weer eens) geen treinen naar Haarlem, en de bus ging ook niet meer. Om ’n uur of vijf had ze samen met nog 4 (volslagen onbekende) dames die ook naar Haarlem moesten een taxichauffeur te pakken. Hup, instappen! Gaan! Euh…. kruipen dus.

Hoe laat we op Haarlem station waren? Nou eh… om 21 uur hedenavond!

Maar ondanks alle narigheid: wat is de wereld mooi…. het is ook hier nu eindelijk echt WinterWonderLand!
En morgen? Hm, Sonnetje kijkt dan eerst even uit het raam en op internet, en besluit dan wel of ze nog een dappere poging onderneemt, of er maar een vrije dag aan opoffert. In dat laatste geval trekt ze waarschijnlijk haar snowboots aan en gaat er met de camera op uit!

2 Reacties to “Nieuw jaar, zelfde NS”

  1. Zoooo, mazzel dat een taxi per kilometer rekent… toch? 😉
    En ik -bij het kijken naar het Journaal- maar denken dat Sonnetje ’n beetje gelukbijeenongeluk had dat ’t ootootje niet meer wil en zij moest treinen. Lekker de winterlaarzen maar aan vandaag, doe ik nu ook!

  2. 5 uur ! 😦
    Ik hoorde van iemand die maar is
    gaan fietsen, van A’dam naar Zandvoort…
    ( was 3 uur onderweg )


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: