Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Eindelijk geweest!

Waar Sonnetje dan eindelijk is geweest? Nou, in de Hermitage aan de Amstel! Elke keer als Sonnetje plannen in die richting had, werd juist de tentoonstelling omgebouwd en was het museum dicht. Maar niet deze keer!

Met vriend H. al enige tijd geleden afgesproken, en vanmorgen was het zover. We kwamen er om 11 uur aanwandelen, en tot onze grote verbazing viel de wachtrij reuze mee! Binnen een kwartiertje liepen we al rond, wauw! Eh…. dubbel wauw! ’t Was niet alleen dat we zo snel binnen waren, maar wat is het daar mooi zeg! Het gebouw waar vroeger een verpleeghuis in was gevestigd is echt prachtig verbouwd.

Momenteel draait de tentoonstelling “Aan het Russische hof” en is er veel kleding, sieraden, kunst etc te zien uit de Tsarentijd. Erg mooi allemaal! Ook leuk om vele foto’s, tekeningen en schilderijen te zien uit de Tsarentijd, waarop o.a. de Hermitage, de Peterhof en meer van dat soort prachtige gebouwen staan die Sonnetje in St. Petersburg een aantal jaren geleden in ’t echt heeft gezien. Feest der herkenning! Maar wel een kleiner feestje; in de Hermitage in Amsterdam heb je aan 1 dag echt meer dan genoeg! Terwijl wij in St. Petersburg maar een fractie van het geheel hebben kunnen bekijken, zo immens groot is het daar.

In Amsterdam mogen helaas geen foto’s worden gemaakt in de Hermitage, dus jullie moeten het doen met wat plaatjes uit de oude doos (bezoekje aan de andere Hermitage in juni 2005):

DSCN0194_1DSCN0199_1DSCN0221_1DSCN0210_1DSCN0197_1DSCN0214_1DSCN0227_1

2 Reacties to “Eindelijk geweest!”

  1. Wow, ik wil ook nog. Heb ergens muntjes gehad voor gratis entree. Hoorde laatst van iemand (ome Jojo) dat het er erg druk was en hij toen niet in de rij is gaan staan. Maar nu zeg jij dat het meevalt en zit ik te kijken wanneer ik vrij ben. Lekker zin in!

  2. @Branwen: DOEN! Je moet gewoon niet op een weekend dag willen gaan, of als er net een nieuwe tentoonstelling is geopend.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: