Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Back home!

Sinds gisteravond is Sonnetje back home! Waar ze was? Nou, op Oerol natuurlijk! Want ja, daar is ze mee opgegroeid, en dat zit in ’t bloed. Omdat het best weer aardig gaat met Sonnetje heeft ze ook een aantal voorstellingen bezocht. Iets minder veel dan andere jaren, maar gelukkig niet minder mooi!

Samen met Vriendinnetje M. en haar dochter begon het met “Candyland”. Een voorstelling die geheel gespeeld wordt door kinderen, die je zeer indringend aankijken en maar weinig tekst hebben. Maar heel veel indruk maken. Ze nodigen je uit op de thee, laten je mee eten en je mag ze instoppen. En beloven om morgen terug te komen…. Wat we niet deden en dus hebben we eigenlijk bikkelhard staan liegen. Oeps! Echt een voorstelling die later nog even moest bezinken. 

Na “Candyland” ben ik samen met A. bij Circus Klezmer geweest. Een Oost-Europese bruiloft. Wat een feetje! Welliswaar een voorstelling die overal kan staan en gespeeld kan worden, maar wat een genot om naar te kijken. Na afloop kwam iedereen met een dikke grijns de tent uit.

Ook mooi was “Circolando”, op het terrein van de Kwekerij. Een toer door het bos, onder begeleiding van eh… bosnimfen? ofzo. Sprookjesachtig vond Sonnetje ‘t!

Minder geslaagd vond Sonnetje het optreden van het NNT samen met Guy & Roni. Apart van elkaar doen ze erg mooie dingen, maar deze was vooral erg vaag en kwam bij Sonnetje niet echt binnen. 

“Via Berlin” daarentegen was een ongelooflijk mooie voorstelling in ’t duin bij Paal 7 (zo’n beetje). Het ging over een oorlogsfotograaf die in Afghanistan blijft na ontvoerd en mishandeld te zijn, en het contact met z’n oude leven kwijt raakt. Zijn vrouw komt hem zoeken, vindt hem, en besluit dat ze hem daar bij z’n nieuwe vrouw laat. Wel komt ze nog terug om hem het contact met z’n kind te laten houden. Super indrukwekkend!

Odd Enjinears had er weer een muzikaal uitvinderspaleis van gemaakt. Dit keer in de Schuur van Spanjer, in Lies. Hilarisch wat ze verzinnen, en prachtig wat voor geluiden ze overal uit krijgen!

Eveneens erg mooi was “Midzomernachtsdroom” van Karina Kroft. Tja, wat valt daar over te vertellen? De setting en belichting waren prachtig, en de teksten helemaal geweldig! Echt Shakespear, heerlijk!

Dieptepunten zijn er ook altijd, en voor Sonnetje was dat “Droog land”. Een voorstelling over Eskimo’s die aanspoelen op droog land, en daar de plaatselijke bevolking tegen het lijf loopt. Van beide kanten komt geen toenadering; men is eerder bang voor elkaar. Geen tekst, geen tempo, en het verhaal werd in Sonnetjes’ ogen niet echt duidelijk verbeeld. Jammer! 

Naast al het theater was er natuurlijk ook veel muziek: Blof, Spinvis, Room Eleven, Coco Rosie en Beef. En natuurlijk de Nits in het Bostheater. Dat was extra speciaal, want de eerste keer ooit dat Sonnetjes’ mama mee was naar een voorstelling. Hopelijk volgend jaar weer, dan misschien zelfs theater??

4 Reacties to “Back home!”

  1. Dat klinkt allemaal leuk! 😆 Jaah: het was leuk! En druk! En gezellig!
    Mijn leukste voorstellingen waren Candyland, WIEK en Via Berlin. En Janne Schraa met “een hoorspel om te zien”! Oh ja, en De Jongens zijn errug leuk! En leuk met jou. Leuk dat je moeder het zo leuk vond. Leukleukleuk!

  2. He, dat moest er even uit! ’t was ook zoo leuk. Mocht ‘vroegah’ op school het woord leuk nooit gebruiken bij beoordelingen.
    En idd, de eskimo’s waren niet leuk.

  3. @ Lief & LEUK Vriendinnetje M: Leef je uit, laat je gaan! En LEUK was het! Behalve dan die eskimo’s…
    PS: heb net ook maar even een berichtje op dat mopperblog geplaatst 🙂

  4. OT Tja, er is bllijkbaar grote behoefte aan dat mopperblog, nu al over de 1000 bezoekers 😆 Wat veel moppersmurfen zeg… 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: