Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Dag van de vrijheid

5 Mei. Bevrijdingsdag. Een dag om de vrijheid te vieren. Helaas werkt vandaag het weer niet echt mee. P & Sonnetje hebben dan ook erg lang geaarzeld of ze nu wel of niet zouden gaan. Naar Bevrijdingspop dan he. Uiteindelijk zijn ze toch maar gegaan. ’t Was best leuk, maar de programmering die erg aantrekkelijk was, bleek niet heel succesvol voor de gekozen locatie. Lucky Fonz III had niet voldoende power om de mensenmassa in de Haarlemmer Hout te bereiken; Sonnetje denkt echter dat de muziek in een knussere locatie als Paradiso of het Patronaat daarentegen goed tot zijn recht zou komen, en dat de bezoekers daar gewoon een leuke avond zouden hebben. Jammer, vooral omdat Fonz vooraf al toegaf best nerveus te zijn. 

Roosbeef was de volgende act die P & Sonnetje zagen. Bijzonder…. de dames hebben nog gediscussieerd over de wijze waarop deze muziek tot stand komt; onder het genot van drank, of toch iets in de richting van spuiten, slikken, roken od???  Uiteindelijk maar een rondje langs de kraampjes gaan wandelen. Die natuurlijk hetzelfde waren als voorgaande jaren, maar zelfs die herkenbaarheid heeft wel iets. 

Aangezien de weergoden het toch steeds, welliswaar zachtjes, lieten regenen, besloten de dames dat het tijd was voor warme chocomelk. Alle voordehand liggende adresjes in de stad puilden al uit, en dus belandden de dames op een minder bekende locatie, en wel hier. En die gaan we onthouden! Heerlijke echte warme chocolademelk, met daarbij voor P. een onvervalste worteltjestaart, waar ze bijna haar vingers bij heeft opgegeten. Voor Sonnetje kwam er een punt cheesecake, die ook meer dan verrukkelluk was! Mjammie! Nadat ook de hele winkel van boven tot onder aan een inspectie was onderworpen (en de dames wijselijk NIET die mooie jas hebben meegenomen), bleek eenmaal buiten dat het nog steeds kwakkelweer was. En dus…. op naar huis! Lekker op de bank hangen, kachel aan, boek erbij…. en zelf een muziekje kiezen! Wat dat wordt? Daar moet Sonnetje nog even over nadenken.

5 Reacties to “Dag van de vrijheid”

  1. Ja heel jammer van het weer. Hebben de weergoden helemaal verkeerd gepland dit jaar. Ik moet zeggen dat ik vandaag heel niets gedaan heb. Zou gaan sporten maar had beter ook naar Sjakie’s (klinkt al gezellig) kunnen gaan. Had beter bij de mood gepast. Andere keer wellicht?

  2. @Branwen: we kunnen natuurlijk altijd nog gewoon op een middag ons eigen bevrijdingsfeestje vieren! Bij Sjakie, met een bakkie leut en wat lekkers!
    En dat sporten… morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen, je kan het!

  3. Ik vind NIET gaan sporten op de dag van de vrijheid wel een goeie. 😉

  4. Ho, wacht even; ik lees nu pas cheesecake! Ik kom ook bij Sjakie!
    Klinkt als een prima dagje ondanks (dankzij) het weer.

  5. Ja, het was erg fijn. Ben overigens nog steeds zwaar in dubio over die jas. Hoewel ik nog een mooie Vaude jas heb gezien nu… zucht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: