Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Bijzondere Fjoertoer

Sonnetje was een weekend op Schylge. Niet geheel toevallig afgelopen weekend, de Fjoertoer werd zaterdagavond gewandeld! Sonnetje heeft ‘m gewandeld met haar moeder en met Vriendinnetje M. De tocht was zwaaaaaar! De wind kwam uit het noordoosten en was hard. Het strand was door de aanhoudende oostenwind bezaaid met stuifduintjes, wat het lopen er bepaald niet makkelijker op maakte. Gelukkig viel het begin (Westerbos, Longway) en het einde (schelpenpad na de strandovergang van Oosterend) mee, zodat het nog enigszins te doen was. De dames zijn best trots dat ze ‘m hebben uitgelopen!

Behalve genoemde drie dames liepen er nog diverse vriendinnetjes mee. Naast A, M. E met man, ook schoonzus I. met een vriendin. Die laatste twee waren de bikkels, die liepen de 42 km tegenover de anderen 22 km. Na thuiskomst heeft Sonnetje nog met een deel van de dames bij moeders thuis gezeten. Helaas eindigde het ‘feestgedruis’ zeer abrubt; vriendin van I. storte ineens in toen ze naar huis zou. Ambulance erbij, diverse zakjes vloeistof erin, en tegen vier uur (’s nachts) alsnog met de Koegelwieck afgevoerd naar het ziekenhuis van Sneek. Aldaar heeft ze er nog diverse infuuszakjes bij gekregen, en zondag toch ook maar wat andere medicamenten. Sonnetje is blij dat er daar goed voor haar wordt gezorgd (was behoorlijk bezorgd), en hoopt dat ze heel snel weer naar huis mag!

Voor sommigen van ons geldt: volgend jaar weer! Anderen zijn er nu wel klaar mee.

3 Reacties to “Bijzondere Fjoertoer”

 1. Ja, ik ben hartstikke trots op Sonnetje & vriendinnetje A! Eigenlijk op iedereen!
  ’t Viel mij stiekum best nog mee, liep juist op strand lekkerder. (Maar dat konden jullie wel horen aan m’n geklets 😆 bladiebla)

  Gelukkig bestond de nazorg hier -ik voor mijzelf- alleen uit ’n warm bad en chips. Hopelijk hebben ze dat in het ziekenhuis ook. Wokkels-naturel.
  Fijn dat het weer goed met haar (en jullie) gaat, wat ’n schrik was dat zeg.

 2. @Vriendinnetje M: wij zijn ook trots op jou! Enne… wees maar heel gelukkig dat jouw nazorg uit bad & chips bestond; ‘k heb nooit geweten dat ik nog een nieuwe carriere als infuuszakjesvasthoudermiddenindenacht zou beginnen… :-$

 3. Wat een enge afloop van een leuke wandeltocht. Heftig schrikken hoor.
  Oja, wij zijn ook trots op je (dwz, nepperd en yours truly)
  Well done!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: