Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Medisch rondje en de lente

Zo, Sonnetje heeft weer twee drukke dagen achter de rug. 

Gisteren begon de dag al vroeg; om 9 uur moest ze bij Mevrouw K. zijn. En heel goed begon de dag niet… Toen Sonnetje buiten stond en haar fiets van het slot zou halen, bedacht ze ineens dat ze wel haar fietssleutel, maar niet haar huissleutel had gepakt! Oei! Lastig… Nou ja, eerst maar naar Mevrouw K. Fijn dat dat gesprek vroeg op de ochtend stond, want om half 12 moest Sonnetje zich weer melden bij de bedrijfsarts. En dat heeft ze toch maar even besproken met Mevrouw K, want een goed gevoel had ze er niet bij. En idd, het gesprek bij de bedrijfsarts ging meteen over… reintegreren! Aaaarghhhhhhhhh! Paniek! Dáár is Sonnetje nog niet echt aan toe, vindt ze zelf. En vindt haar psych. Sonnetje heeft nog niet eens de weg teruggevonden naar haar eigen ikje, laat staan die naar het werk…. Zoals besproken met Mevrouw K. heeft Sonnetje de gegevens van deze mevrouw overhandigd aan de bedrijfsarts, en gemeld dat deze contact mag opnemen. Het wordt ongetwijfeld weer vervolgd….

Maar het sleutelverhaal…. Omdat Sonnetje toch naar de bedrijfsarts op de Haarlemmerweg moest, heeft ze vriendinnetje I. nog even gecontact. Die werkt daar, én is in het bezit van een huissleutel van Sonnetje. Maar helaas zat die niet net toevallig in haar tas… Terug in het Haarlemse heeft Sonnetje een lunch gescoord bij de V&D, net een enorme bak cappuccino, en heeft zich voor een paar uurtjes op het dakterras geinstalleerd. Om 3 uur had ze afgesproken op het station, koffiedrinken met vriend T. Dat werd koffie… op een terrasje! In de loop van de middag kwam er gelukkig een smsje van vriendinnetje P. binnen, die haar dag wat had omgegooid en daarom al voor 5 uur thuis was. Zij heeft Sonnetje weer in haar eigen huis gelaten. Fijn!

Vandaag begon de dag moeizaam. Althans… opstaan viel niet mee. Daarna was het prima. Eerst een bezoekje aan de naaldenmevrouw. Altijd fijn! De naaldjes doen goed werk, en de naaldenmevrouw is een hele lieve wijze mevrouw. Na de sessie nog even met vriendinnetje P. (die was na Sonnetje aan de beurt) het diner besproken, en terug naar huis. Hapje gegeten, derailleur van de toerfiets nogmaals gesmeerd, en op naar Zwanenburg! Pfoe hè, dat viel niet mee! Maar Sonnetje heeft lekker met vriendinnetje T. zitten theeleuten en kletsen, erg fijn. Ook heeft ze T. haar nieuwe tuin bewonderd, wowie zeg! Wat een verschil! En dan istie nog niet eens helemaal af…. De terugtocht ging overigens langs een andere route dan heen; namelijk gewoon via Boesingheliede en niet via de aanbevolen fietsroute die ze op de heenweg had gevolgd. Conclusie: Boesingheliede is écht sneller! Inmiddels zijn Sonnetjes benen weer een beetje bijgetrokken en is ze lekker in huis aan het rommelen. Heerlijk, die lente!

2 Reacties to “Medisch rondje en de lente”

  1. Graag lees ik je over hoe je je probleem aanpakt. En let goed op want hopelijk leer ik ervan. Ik ga nu eerst op vakantie, zoals je al weet, en daarna ga ik stappen ondernemen betreffende mijn grote stressbron. Nee niet je nepneef, deze leverd enkel positieve stress 🙂
    Die andere stressbron b’doel ik. U weet wel. Het nare ‘W’ woord.

  2. Da’s wel een goede truuk; je huissleutel vergeten om ‘verplicht’ op een terrasje te zitten koffieleuten.. 😉

    Enne..die reïntegratiemeneer doet vast ook ‘maar’ zijn werk; na zoveel standaarddagen iemand weer terugslepen. Niet persoonlijk opvatten. Reïntegratiemeneer en mevrouw K. komen er vast samen uit over jou.
    Zoals je fietste vandaag, je kan niet altijd langs de kortste weg.

    Knuf!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: