Sonnetje's wereld
belevenissen en gedachtenspinsels

Een nieuwe week, een nieuwe maandag

Vanmorgen had Sonnetje een ernstig maandagmorgen gevoel. Maar gelukkig gold dat alleen de morgen, die bestond uit traag opstaan, traag koffie drinken, puzzelstukje leggen, en uiteindelijk toch maar douchen.

Na de lunch (thuis, en niet met oud-collega Sham) ging het beter met Sonnetje. Ze is een stukje gaan fietsen, via het Ramplaankwartier en Aerdenhout weer terug naar het Haarlemse. Dat was genieten! De zon in haar snoet, en een fijn fietsje onder haar kont. Thuis heeft ze eerst maar even zitten uitpuffen alvorens ze de volgende actie ondernam.

Op advies van vriendinnetje T, die onlangs bij Sonnetje logeerde, heeft ze eindelijk wat plantjes gesnoeid. En nu is ze benieuwd of ze het idd weer vrolijk gaan doen, of dat ze het wellicht nu echt helemaal opgeven… Na deze plantentroetelactie was het tijd om wederom een zonnestraal te vangen. Met een flinke beker thee in haar eigen tuin(tje)!

Het actieve deel van de dag is geeindigd bij Mevrouw K., psychologe. Ook na de eerste echte sessie denkt Sonnetje “wat een fijn mens!”. De sessie ging o.a. over gewoon ‘zijn’, iets waar Sonnetje de laatste jaren vooral hard aan voorbij is gehold. En over waardering. Of het gebrek daaraan. Herkenbaar. Maar het herstelprogramma bestaat niet alleen uit praten, ook uit activiteit: elke dag een uur wandelen en een uur skaten/fietsen. Klinkt goed! Dat probeerde Sonnetje toch al. Volgens Mevrouw K. moet Sonnetje vooral de weg naar zichzelf terugvinden. En ja, die is ze idd al heel lang kwijt (de TomTom weet ‘m ook niet, zucht).

Volgende week gaan we ook bezig met mediteren. Komt goed uit, daar heeft Sonnetje zicht altijd al es in willen verdiepen, maar ze heeft het nooit gedaan, want ja… eh..

2 Reacties to “Een nieuwe week, een nieuwe maandag”

  1. Klinkt goed en lekker praktisch, die psych van jou. Wel goed blijven eten hoor, met 2 uur beweging per dag! Ik duim voor mooi weer de komende weken!

  2. @Petra: thanks! En ja, ik zal braaf blijven ontbijten & lunchen! Op het avondeten hou jij toezicht, dus dat komt zeker goed! (oh, behalve deze week, maar dan doe ik het echt zelf hoor!)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: